2016’da 1.2 milyar kişi seyahat etti

Küresel turizm sektörü, 2016’da yeni bir rekor kırdı. Geçen yıl dünyada seyahat eden kişi sayısı bir önceki yıla göre 46 milyon (yüzde 3.9) arttı ve 1 milyar 235 milyon kişi oldu.

2016’da 1.2 milyar kişi seyahat etti

Küresel turizm sektörü, 2016’da yeni bir rekor kırdı. Geçen yıl dünyada seyahat eden kişi sayısı bir önceki yıla göre 46 milyon (yüzde 3.9) arttı ve 1 milyar 235 milyon kişi oldu.

2016’da 1.2 milyar kişi seyahat etti
30 Ocak 2017 - 14:19

AFRİKA VE ASYA-PASİFİK

Örgüt verilerine göre, turist sayısı yüzde 4’lük bir düşüşün olduğu Ortadoğu dışında dünyanın tüm bölgelerinde artış gösterdi. Turist sayısının en fazla artış gösterdiği 
yerler de yüzde 8’erlik artışla Afrika ile Asya-Pasifik oldu. Turizm sektöründeyüzde 50’lik bir paya sahip olan ve dünyada en çok turistin geldiği bölge olarak bilinen Avrupa kıtasında, geçen yıl toplam 620 milyon kişi seyahat etti. Bu oran bir yıl öncesine oranla yüzde 2’lik bir artış sağladı.

2017 DAHA İYİ OLACAK

Dünya Turizm Örgütü yetkilileri, turizm sektörü için 2017’nin, yüzde 63’lük bir oranla 2016’ya kıyasla çok daha iyi bir yıl olmasını beklediklerini söyledi. Sektör uzmanları, turizmdeki büyüme ritminin bu yıl da yüzde 3 ila yüzde 4 aralığında artışla devam edeceğini belirtti.

1.5 TRİLYON DOLAR GELİR

Örgüt açıklamasına göre, turizm sektörü, dünyada kişi başına düşen gelirde yüzde 10’luk bir paya sahip. Ayrıca, dünyadaki her 11 kişiden 1’inin dolaylı veya dolaysız turizm sektörüyle bağlantısı bulunduğu ve sektörün 1.5 trilyon dolarlık ekonomik gelir meydana getirdiği vurgulandı.

OLAĞANÜSTÜ GÜÇ VE DİRENÇ GÖSTERDİ

Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, 2009’da dünyadaki mali ve ekonomik krizin ardından turizm sektörünün son 7 yıldır istikrarlı büyüme gösterdiğini söyledi. Güvenlik başta olmak üzere yaşanan sorunlara rağmen turizmin, son yıllarda olağanüstü bir direniş ve güç gösterdiğini belirten Rifai, “Uluslararası turizm artmaya, sektörü dinamik tutmaya, istihdam sağlamaya ve dünyanın ortak refahına hizmet etmeye devam ediyor” dedi.

GÜVENLİK ARTIRILMALI

2017’de de güvenli ve huzurlu bir turizm için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Taleb Rifai, otel, restoran, müze ve plaj gibi turizmle ilgili her yerde güvenliğin daha da artırılmasının gerekli olduğunu kaydetti.

İSTANBUL DOĞRU CEVABI VERDİ

Taleb Rifai, “Bazı ülkeler, resmi sitelerine seyahat uyarısı koyup, daha sonra unutuyor ve bu altı ay yayında kalıyor. Bu tip şeyler terörizmin vermek istediği zarara yardım eder. Örneğin İstanbul’da havaalanında terör saldırısı olduğunda havaalanı 8 saat içinde tekrar açıldı. İşte, terörizme karşı verilmesi gereken doğru cevap bu” dedi.

RUSYA’DA ERKEN REZERVASYONUN YARISI TÜRKİYE’YE

Rusya’da, erken rezervasyon tatil satışlarının yüzde 50’sinin Türkiye’ye ait olduğu bildirildi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’ye yönelik erken rezervasyonların, geçtiğimiz yılın eylül ayında başladığını duyurdu. ATOR’un açıklamasında, “Rus turistler, Türkiye’yi özledi. Vatandaşlar erken rezervasyonla sağlanan indirimlerden de faydalanmak istiyor” denildi.

Açıklamada, Rus rublesinin son dönemde değer kazanması ve Türkiye’deki otellerin önemli indirimler yapması sayesinde, Türkiye’nin erken rezervasyonda Rusların ilk tatil seçeneği olduğu kaydedildi. Türkiye’de tatile yönelik talebin, 2015’e göre iki kat arttığının belirtildiği açıklamada, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya ve Rusya’nın diğer şehirlerinin, tatil talebinin diğer yüzde 50’sini oluşturduğu ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum